website free tracking

Ramzes Z Legend Dawnego Egiptu

Ramzes Z Legend Dawnego Egiptu

*malin kundang is a legend from...*Bawang merah and bawang putih is a legend from...*mount budget a legend from...* sangkuriang a legend from....* timun mas a legend from...#thank you #

1. *malin kundang is a legend from...*Bawang merah and bawang putih is a legend from...*mount budget a legend from...* sangkuriang a legend from....* timun mas a legend from...#thank you #


sumatera barat
riau
-
jawa barat
jawa tengah

jadiin jawaban terbaik yaaMalin Kundang is the legend from West Sumatera
Bawang Merah and Bawang Putih is a legend from Riau
Sangkuriang is a legend from West Java
Timun Mas is a legend from Central Java

Yang Mount Budget aku gak tau

maaf kalon salah

2. pengaturan format legend dilakukan di kotak dialog... a.format area legend b.format chart legend c.format chart title d.format legend dijawab yg bener ye,buat uas besok nih:'


jawabanya kalo g salah (A)
maaf yha kalo salah...

3. Pengaturan format legend dilakukan di kotak dialog ... A. Format Area Legend B. Format Chart Legend C. Format Chart Title D. Format Legend Jawab yg bener^o^


Jawabannya [A], maaf ya kalau salah :)

4. narative teks legend


Narrative Text adalah jenis teks yang menceritakan suatu rangkaian peristiwa secara kronologis yang saling terhubung. Biasanya cerita ini bersifat imajinatif atau hanya berupa cerita karangan si pembuat dengan tujuan untuk menghibur si pembaca.

Berikut ini merupakan beberapa jenis narrative text, yaitu:

Personal experience (Cerita yang berupa pengalaman pribadi)Fairy stories (Cerita yang bersifat fantastik atau penuh dengan keajaiban)Fables (Cerita tentang binatang yang biasanya digambarkan berprilaku seperti manusia)LegendsMythRomanceMysteriesScience fictionHorror storiesAdventure storiesHistorical narrativesSlice of life

Berikut ini merupakan contoh narrative text yang sangat menyentuh hati adalah True Friends.

Narrative text is a story with complication or problematic events and it tries to find the resolutions to solve the problems. An important part of narrative text is the narrative mode, the set of methods used to communicate the narrative through a process narration.

In Indonesia :Narrative Text adalah jenis teks yang menceritakan suatu rangkaian peristiwa secara kronologis yang saling terhubung. Biasanya cerita ini bersifat imajinatif atau hanya berupa cerita karangan si pembuat dengan tujuan untuk menghibur si pembaca.

Semoga membantu jadikan yang paling benar(:

5. yang dimaksud cerita legend adalah? -​


Jawaban:

Cerita legenda adalah cerita rakyat yang berkaitan dengan peristiwa yang terjadi pada zaman dahulu.

Contohnya cerita Tangkuban Perahu.

legenda adalah cerita yang dipercaya oleh beberapa penduduk setempat benar-benar terjadi, yg blm tentu terbukti


6. jelaskan mengenai pilihan tamlilan legenda grafik berikut! a.show legend al left b.show legend al tap c. none. d. more legend options


a. show legend at left

ialah pengaturan supaya legenda ditampilkan di sisi kiri grafik.

b. show legend at top

ialah pengaturan supaya legenda ditampilkan di sisi kiri grafik.

c. non

ialah pengaturan supaya legenda tidak ditampilkan di grafik.

d. more legend options

ialah pengaturan lain (lebih lanjut) dari legenda grafik.


7. hubungan antara film the legend of aang dan the legend of korra dengan perkembangan SPU.


mungkin dalam film Aang kan ada 4 element tanah,air,api ,udara nah tabel periodik juga masing-masing unsurnya memiliki sifat tersendiri ada yang logam,non logam,gas,padat,cair

8. fungsi legend di microsoft


untuk mempercayai ilmuwan IPA Maaf kalau salah

9. apa bedanya legend sama symbol


simbol: gambar/objek yang digunakan pada peta untuk mewakili suatu kenampakan didaerah yang digambar pada peta tersebut.
lagenda: bagian dari leta yang berisi simbol yang terdapat pada peta tersebut.

10. is legend anonymous?


Yes, it is. Because legend haven't the writer

11. perintah legend adalah ...


legend adalah mengatur tampilan legend dari grafik

*klo salah maaf yaa itu hanya setau saya

12. Apakah Yang Di Maksug Fabel Dan Legend?


#legenda adalah cerita rakyat yang dianggap benar benar terjadi dan di sangkut pautan dengan tokoh sejarah

sedangkan

#fabel adalah menceritakan kehidupan huwan yang berperilaku menyerupai manusia


13. apa yang dimaksud dengan urban legend


Answer = Urban legend adalah sebuah mitos atau cerita mistis pada suatu daerah tertentu.

.▪maaf klo kurang penjelasan▪.

mitos atau legenda kontemporer yang seringkali dipercaya secara luas sebagai sebuah kebenaran.  semoga bermanfaat

14. Legend dichart adalah


Legend pada area di sekita chart, untuk membantu menjelaskan setiap bagian yang membantu pada chart tersebut.

15. Contoh Urban legend ​


Jawaban:

Nenek Gayung

Kakek Cangkul

Mr.Gepeng

Kolor Ijo

Nenek Gerondong

Si Manis Jembatan Ancol


16. 2. Write the Narratif teks, you must choose one title under these !The legend of MalinkundagThe legend of Takuban PerahuThe legend of SangkuriangThe legend of Orang Kayo HitamThe legend of Putri Tangguk​


Jawaban:

A long time ago, in a small village near the beach in West Sumatra lived a woman and her son, Malin Kundang. Malin Kundang and his mother had to live hard because his father had passed away when he was a baby. Malin Kundang was a healthy, dilligent, and strongboy. He usually went to sea to catch fish. After getting fish he would bring it to his mother, or sell the caught fish in the town.

One day, when Malin Kundang was sailing, he saw a merchant’s ship being raided by a band of pirates. With his bravery, Malin Kundang helped the merchant defeat the pirates. To thank him, the merchant allowed Malin Kundang to sail with him. Malin Kundang agreed in the hope to get a better life. He left his mother alone.

Many years later, Malin Kundang became wealthy. He had a huge ship and a lot of crews who worked loading trading goods. He was also married to a beautiful woman. When he was sailing on his trading journey, his ship landed on a coast near a small village. The local people recognized that it was Malin Kundang, a boy from the area. The news ran fast in the town; “Malin Kundang has become rich and now he is here”.

An old woman, who was Malin Kundang’s mother, ran to the beach to meet the new rich merchant. She wanted to hug him to release her sadness of being lonely after a long time. When his mother came near him, Malin Kundang who was with his beautiful wife and his ship crews denied that she was his mother. She had pleaded Malin Kundang to look at her and admit that she was his mother. But he kept refusing to do it and yelling at her. At last Malin Kundang said to her “Enough, old woman! I have never had a mother like you, a dirty and ugly woman!” After that he ordered his crews to set sail to leave the old woman who was then full of sadness and anger. Finally, feeling enraged, she cursed Malin Kundang that he would turn into a stone if he didn’t apologize to her. Malin Kundang just laughed and set sail. Suddenly a thunderstorm came in the quiet sea, wrecking his huge ship. He was thrown out to a small island. It was really too late for him to avoid his curse; he had turned into a stone.

Translate the Text!

LEGENDA MALIN KUNDANG

Dahulu kala, di sebuah desa kecil dekat pantai di Sumatra Barat hidup seorang wanita dan anaknya, Malin Kundang. Malin Kundang dan ibunya hidup susah karena ayahnya meninggal dunia ketika dia bayi. Malin Kundang adalah anak yang sehat, rajin, dan kuat. Dia biasanya pergi ke laut untuk menangkap ikan. Setelah mendapatkan ikan dia akan membawanya ke ibunya, atau menjual ikan tangkapannya di kota.

Suatu hari, ketika Malin Kundang berlayar, dia melihat sebuah kapal pedagang yang diserbu sekelompok bajak laut. Dengan keberaniannya, Malin Kundang menolong pedagang itu untuk mengalahkan bajak laut. Untuk berterimakasih kepadanya, pedagang itu mengijinkan Malin Kundang untuk berlayar dengannya. Malin Kundang setuju dengan harapan mendapat hidup yang lebih baik. Dia meninggalkan ibunya sendirian.

Beberapa tahun kemudian, Malin Kundang menjadi orang kaya. Dia memiliki sebuah kapal besar dan banyak awak kapal yang bekerja pada pemuatan barang dagang. Dia juga menikahi seorang wanita yang cantik. Ketika dia berlayar di perjalanan perdagangan, kapalnya mendarat di pantai dekat sebuah desa kecil. Penduduk setempat mengenalinya bahwa dia Malin Kundang, seorang anak dari daerah. Berita-berita tersebar cepat di kota; "Malin Kundang telah menjadi kaya dan sekarang dia ada di sini."

Seorang wanita tua, yaitu ibunya Malin Kundang, berlari ke pantai untuk bertemu pedagang kaya baru. Dia ingin memeluk Malin Kundang untuk melepaskan kesedihannya dari kesepian setelah waktu yang lama. Ketika ibunya datang mendekatinya, Malin Kundang dengan istrinya yang cantik dan para awak kapalnya menyangkal kalau wanita itu adalah ibu Malin Kundang. Dia memohon kepada Malin Kundang untuk melihatnya dan mengakui bahwa dia adalah ibunya. Namun Malin Kundang tetap menolak untuk mengakuinya dan berteriak kepada ibunya. Pada akhirnya Malin Kundang berkata kepadanya, "Cukup, wanita tua! Aku tidak pernah memiliki ibu sepertimu, seorang wanita kotor dan jelek!" Setelah itu dia memerintahkan pekerjanya untuk mengatur pelayaran untuk meninggalkan wanita tua yang kemudian penuh dengan kesedihan dan kemarahan. Akhirnya, dengan rasa marah, dia mengutuk Malin Kundang bahwa dia akan berubah menjadi batu apabila Malin Kundang tidak minta maaf kepada ibunya. Malin Kundang hanya tertawa dan siap berlayar. Tiba-tiba badai petir datang di laut yang tenang, merusak kapal besarnya. Dia diusir ke sebuah pulau kecil. Benar-benar terlambat untuk dia menghindari kutukannya; dia telah berubah menjadi batu.

Penjelasan:

Sumber @google

Semoga membantu

#Jadilah yang terbaik nyan°


17. apa yang dimaksud legend dalam grafik


Legend dalam grafik adalah keterangan tambahan yang menjelaskan unsur-unsur pada grafik. Legend seringkali juga disebut dengan Legenda pada beberapa software berbahasa Indonesia. Legend pada umumnya akan berada di luar grafik yakni disisi bawah maupun samping grafik.

Pembahasan

Legend atau Legenda untuk grafik dapat dijumpai pada penggunaan software seperti Microsoft Excel, Microsoft Word dan pengolah angka maupun kata lainnya yang memiliki tools untuk membuat grafik. Salah satu penerapannya adalah pada grafik batang yang terdiri atas empat batang yang berbeda warna. Untuk mempermudah pembaca menangkap maksud dari warna-warna tersebut, disisipkan legenda atau legend element melalui tools yang dapat muncul disamping outline grafik seperti warna merah untuk tahun 2020, biru untuk tahun 2019 dan sebagainya. Legend dalam grafik ini mirip fungsinya seperti legenda pada berbagai jenis peta.

Pelajari lebih lanjut

1. Cara memasukkan legend dalam grafik

https://brainly.co.id/tugas/6316685

2. Langkah menyisipkan judul grafik

https://brainly.co.id/tugas/20679633

3. Langkah membuat grafik

https://brainly.co.id/tugas/9116590

Detil jawaban

Mata Pelajaran: TI

Materi: Bab 7 - Mulai Bekerja dengan Ms. Excel

Kelas: 8 SMP

Kode kategorisasi:  8.11.7


18. yang benar the legend of prambanan temple atau the legend of roro jonggrang?


the legend of roro joggrang.
the legend of prambanan temple

19. fungsi legend adalah........


untuk menjelaskan simbol/garis yang tersapat dalam grasik sehingga,pembaca dapat mengetahui isi grafik yersebut





semoga bermanfaaat

20. narative teks legend​


THE LEGEND OF LAKE TOBA

Once upon a time there was a prosperous village in a far away island called Sumatra. In northern part of the island, lived a farmer whose name was Toba. He lived alone in a hut by a small forest. He worked on his farmland to grow rice and vegetables that he sells to local market. Once day he wanted to catch some fish so he went to a river and fished there. He was very surprised when he got a big fish. The fish was as big as human being. Soon he went home and put the fish in his kitchen. He planned to cook the fish for his dinner that night. When he got to his house that afternoon he took a bath. Then as he walked into his bedroom after taking a bath Toba was very shocked. Do you want to know what happened?

There stood in his living room a very beautiful girl. The girl greeted him nicely. For a moment Toba was speechless. When he could control his emotion he asked her.

‘Who are you? What’s your name? Why suddenly you are here in my house?’

‘Pardon me if I surprised you Mr. Toba, but you took me here. I was the fish that you caught in the river. Now that I become a human being again, I would like to thank you and I will be your servant to express my thankfulness’

‘Were you the fish?’

‘Yes, I was the fish. Look at your kitchen’.

Toba immediately rushed to his kitchen and the fish was nowhere to be seen. He saw some gold coins instead.

‘Whose coins are these? Why there are some coins here?’

‘Those coins are mine. As I changed into human being my scales changed into gold coins’

‘Ok you can live here and work for me. Your room is over there’

‘Thank you very much Mr. Toba’

Since that day the beautiful girl lived in Toba’s house. Since she was very beautiful Toba fell in love with her and not long after that they got married. The girl married to Toba on one condition that he would never tell anybody about her past. Toba agreed to the condition. Several months later Toba’s wife delivered to a baby boy. Their son was healthy. Soon he grew up into a handsome boy. Toba named him Samosir. Unfortunately Samosir was a lazy boy. He did not want to work at all. When his father worked hard in his rice field and farm, Samosir just slept. When he was awake he talked a lot and he ate a lot. Toba was very disappointed with his son’s nature. He hoped that one day Samosir would change into a diligent boy. Day in and day out but Samosir never changed.

Toba used to go to his farm and rice field early in the morning. Then at midday his wife would bring him food. They used to eat lunch at their farm. As he was a teenager Toba and his wife tried to change his behavior. They ordered Samosir to bring food for his father for lunch while her mother stayed at home to do household chores. But Samosir never did his duty well. He always woke up very late. He woke up after midday. Then one day his mother forced him to bring the food.

‘Sam, wake up. Go to the farm and bring the food for your father. He must be very tired and hungry now’.

But Mom, I am tired and hungry too’

‘What makes you tired? You just wake up. Go now. You father needs the food’

Toba reluctantly went to the farm. But he did not go to the farm immediately. He stopped somewhere in the street and ate the food. It was already late afternoon when he got to the farm. His father was disappointed. Then he was angry as he realized that his son had eaten his food. He said sarcastically.

‘O, you are stupid lazy boy. You are son of a fish!’

Samosir was hurt. He went home right away and as he got home he told his mother about his father’s words. Samosir’s mother was shocked. She was also deeply hurt.

‘O Toba. You break your promise so I cannot live with you here anymore. Now you have to accept to consequence of what you did. Samosir, now go to the hill, find the tallest tree and climb it’

‘Why mom? What will happen?’

‘Just do it, never ask any question. Good bye’

As soon as she finished saying that suddenly the weather changed. Sunny day suddenly turned into cloudy day. Not long after that the rain poured heavily. The rain last for several days. Consequently the area was flooded. The whole area became a big lake. Then it was called Lake Toba and in the middle of the lake there is an island called Samosir Island. Meanwhile Toba’s wife disappeared.


Kategori b_inggris